Dat led verlichting milieuvriendelijker en zuiniger is dan het gebruik van gloeilampen is voor iedereen tegenwoordig welbekend. Niet alleen bedrijven maar ook particulieren vervangen dan ook steeds vaker de in hun huis voor handen zijnde gloeilampen voor led lampen om zo te besparen op de energiekosten.
Voor menigeen is het echter nog een grote stap om volledig over te gaan op led verlichting, mede gezien door de huidige nog hoge aanschafkosten. Aan de verscheidenheid van het soort Led verlichting hoeft u tegenwoordig niet meer te twijfelen, tegenwoordig zijn alle soorten led lampen te verkrijgen.

allesoortenledlampen

Lees verder waarom overstappen op led verlichting toch echt de moeite waard is !

Voordelen led verlichting

Na de overstap naar led verlichting kunt u een grote energiebesparing maken maar er zijn ook nog andere voordelen.

• Laag energieverbruik

Een gloeilamp/halogeenspot verbruikt gemiddeld 30/50 Watt, een spaarlamp ongeveer 5/12 Watt.
Led verlichting verbruikt daarentegen maar tussen de 2,5 en 5,0 Watt vermogen, dit is vele malen minder dan de genoemde lampensoorten.
Hierdoor kan er jaarlijks flink bespaard worden.

• Duurzaamheid

DimmableEen led lamp gaat gemiddeld 50.000 (!) branduren mee, er is zelfs al led verlichting die een levensduur van 100.000 uur toebedeeld wordt !
Stel dat men een lamp ongeveer 4 uur per dag gebruikt dan zou led verlichting gemiddeld 50 jaar mee gaan ! Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een gemiddelde levensduur van 1000 branduren, een tl lamp 10.000 branduren en een spaarlamp 6000 branduren.

De gemiddelde levensduur van led verlichting is 50.000 branduren. Tegenwoordig zijn er zelfs led lampen die een levensduur hebben van 100.000 branduren. Omgerekend betekent dat, bij een gebruik van 4 uur per dag, led verlichting gemiddeld 50 jaar meegaat. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1.000 branduren, een spaarlamp 6.000 branduren en een tl-lamp 10.000 branduren.

• Milieu vriendelijk

Led verlichting is een zeer energiezuinige lampen soort die ongeveer 50 maal langer mee gaat dan een gewone gloeilamp en maar liefst 90% minder energie verbruikt.led-save-energy2
In tegenstelling tot een spaarlamp hoeft u een led lamp niet via het chemisch afval af te voeren, maar kan zo in de afval container gegooid worden.
Gelet op het wereldwijde energieverbruik dat steeds maar toeneemt en de invloed welke daarbij op de klimaatveranderingen wordt uitgeoefend, is ten opzichte van de gloeilamp bij 3 led lampen de jaarlijkse CO2-uitstoot 120 kg minder. Dat komt ongeveer overeen met 6 bomen per jaar die niet gekapt worden !

• Geen warmteontwikkeling

Bij een standaard gloeilamp wordt ongeveer 90% van de gebruikte energie omgezet in warmte, dit merkt u ook als u een gloeilamp uitschakelt en deze meteen wilt vervangen; u kunt deze niet met blote handen los draaien, u zult een doek moeten gebruiken of wachten tot de lamp is afgekoeld.
Bij led lampen wordt van de gebruikte energie maar 10% omgezet in warmte en zult u bij het aanraken ook niet uw handen verbranden.
Door het ontbreken van warmteontwikkeling is led verlichting een zeer efficiënte, volwassen- en kindvriendelijke verlichting. Daar bij komt nog eens dat tijdens de warme zomeravonden u minder koelvermogen nodig heeft.

• Geen opwarmtijd

led-warmLed verlichting brand direct op volle sterkte en heeft zoals spaarlampen en TL verlichting geen opwarmtijd nodig, u heeft direct de beschikking over de volle lichtsterkte die u verwacht.

 

• Betaalbaarheid

De aanschaf van led verlichting is in feite momenteel nog vele malen duurder dan gewone verlichting, maar de besparing op de energienota maakt deze aanschaf meer dan de moeite waard. Een led tl lamp bespaart u jaarlijks gemiddeld ongeveer 75 kWh, met een gemiddelde energieprijs van momenteel 22 eurocent per kWh komt dit momenteel uit op ongeveer € 16,- op jaarbasis. En dan spreken we van 1 led TL lamp !
Door deze besparing op uw energierekening heeft u deze lamp in minder dan 2 jaar terugverdiend. Daarbij komt nog eens dat u de eerst volgende 16 jaar geen nieuwe lamp hoeft te kopen en de besparing op uw energierekening zo jaarlijks toeneemt.

• Kleuren

Met led lampen is het mogelijk om diverse kleuren te creëren met slecht een lamp, maar ook het gebruik van led lampen zal de kleuren inled-vividcolors uw huis accentueren en levendiger maken. Kortom de kleuren in uw huis zullen er getrouw en natuurlijker uit zien dan bij het gebruik van gloeilampen.