Vraag DIRECT vrijblijvend een offerte aan, KLIK HIER

vraagteken

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan erg lang mee. We gaan uit van een technische levensduur van 25 jaar (wat heel voorzichtig is).

Moet ik zonnepanelen regelmatig schoonmaken? Moet ik zonnepanelen regelmatig schoonmaken?

Omdat zonnepanelen schuin op het dak staan, spoelt de regen het meeste vuil van de panelen. U hoeft de panelen dus zelden schoont te maken (bijvoorbeeld als er bladeren op liggen).

Heb ik een speciale elektriciteitsmeter nodig? Heb ik een speciale elektriciteitsmeter nodig?

Dat hangt af van de meter die u momenteel heeft. De analoge meter (met telwerk en een wieltje) en de “slimme” meter tellen terug. Wanneer u een digitale meter heeft, zult u wellicht een “slimme” meter moeten aanvragen bij uw netbeheerder. Deze komt uw meter gratis vervangen.

Wat als ik ga verhuizen? Wat als ik ga verhuizen?

Bij verhuizing is overdraging van het contract mogelijk. Tevens kunt u ook zelf het contract afkopen. Bij afkoop betaalt u uitsluitend het openstaande aflossingsbedrg; dus geen rentedeel of samenhangende boetes. Vrijheid, blijheid. (Afkoping van het contact kan altijd geheel boetevrij na een leaseperiode van 6 jaar).

Uw woning is met zonnepanelen natuurlijk ook van hogere waarde. U krijgt een betere waardering op het energielabel, welke sinds 2013 verplicht is.

Wat gebeurt er met de stroom die ik niet (direkt) gebruik? Wat gebeurt er met de stroom die ik niet (direkt) gebruik?

De meeste zonne-energie wordt overdag opgewekt omdat op dat moment de zon schijnt. Veel mensen zijn dan op hun werk, wat dus betekent dat de opgewekte energie niet nodig is, omdat er minder apparaten gebruikt worden. De opgewekte energie die niet gebruikt wordt, wordt terug gestuurd naar het elektriciteitsnet en zodra jij deze energie weer nodig hebt voor gebruik, kun je de opgeleverde energie terug krijgen. Voorbeeld: Jij hebt 100 kWh opgewekt maar niet gebruikt, dit kunt je terugkrijgen van het elektriciteitsnet zonder dat je daarvoor betaalt. Het aantal kWh dat je extra gebruikt, dat moet je wel betalen. Dus stel, je gebruikt 150 kWh, terwijl je zelf 100 kWh opgewekt hebt. Dan betaal je alleen voor de overgebleven 50 kWh!

Werken Zonnepanelen alleen als de zon schijnt? Werken Zonnepanelen alleen als de zon schijnt?

Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen werken als het zonnig is. Dat is gelukkig niet waar. Bewolking is geen probleem. Het moet alleen licht zijn, en dat is het overdag ook als er wolken zijn. De energie opbrengst van zonnepanelen is weliswaar het hoogst als de zon schijnt, maar zonnepanelen werken ook als het bewolkt is!